Fugtgivende og genopfriskende er ofte det vi navigerer efter, når jagten går ind på at finde en ny hårshampoo. Men det er ikke sikkert, at det er hvad dit hår har brug for. En god shampoo er nøglen til fyldigt, blankt og vigtigst af alt - sundt hår.
Nedenfor guider jeg dig gennem hårtyper og de bedste shampooer.

Gult hår

Det gyldne skær der ofte følger med en afblegning eller gråt hår, kan fjernes med silvershampoo. Her tilføres en komplementærfarve - i dette tilfælde lilla, der ophæver det gule skær. Håret får dermed et klart og køligt look.

Lad ikke shampooen sidde for længe, da det får håret til at synes lilla.
Jeg anbefaler: Nashi Silver Shampoo eller Blonde.Angel

Fint hår

Fint hår er ikke det samme som tyndt hår. Hvis du har tyndt hår, har du ikke mange hår. Du kan sagtens have et stort flot hår bestående af en masse tætsiddende fine hår. Det fine hår har ikke brug for særlig meget fugt, da det nemt vil få håret til at “klaske” og blive tungt. Vælg derfor en let shampoo, der ikke tynger håret.

Tyndt hår

Har du tyndt hår skal du gå efter shampooer, der kan øge væksten af håret. Det vil sige en shampoo, der indeholder samme teknologi som vippeserum, der styrker og stimulerer dine hårsække, og dermed øger væksten. Er problemet kommet pludseligt, anbefaler jeg dog, at du finder grunden til dette.

Kraftigt hår

Du kan godt have tykt og meget hår, uden at selve hårstrået er tykt. Et kraftigt hår er ofte groft i strukturen, og kan være lidt strid - især hvis de grå hår er begyndt at titte frem. Her har håret ofte brug for al den fugt, det kan suge. Gå efter en hydrerende shampoo og conditioner.
 

Skadet hår

Et hår kan blive skadet af fx. afblegning, for meget sol, eller for lidt pleje. Her skal du gå efter en genopbyggende shampoo med protein i stedet for fugt.
Jeg anbefaler: NOUNOU Shampoo

Krøllet hår

Da krøllet hår ofte har et åbent skællag, er det vigtig at anvende en fugtgivende shampoo samt conditioner. Alternativt kan du benytte en Curl Cleansing Cream, der er shampoo og conditioner i én. Den renser hovedbunden uden at fjerne fugten fra krøllerne.

Fedtet hår

Har du fedtet hår, skal du først og fremmest finde ud af, hvad denne overproduktion af sebum skyldes. Måske er det hormonelt. Du kan også vænne dit hår til at blive fedtet. Vasker du det fx dagligt, vil håret gøre alt for at producere endnu mere fedt, og så ender du i en ond spiral. Det kan være en god ide at bruge en afrensende shampoo, for at fjerne al fedt fra hovedbunden, og evt bruge en mere plejende shampoo efterfølgende.
Jeg anbefaler: SOLU Shampoo, Maxi.Wash.
 
Ps. Skulle du være i tvivl om hvilken shampoo der passer dig, er du altid velkommen til at kontakte mig på chatten, Facebook eller ringe på 71745052.