Sol, hyppige hårvaske og forkert pleje er altsammen med til at spidserne i håret bliver slidte. Der er heldigvis råd for, hvordan du kan reparere og forebygge, så du igen kan få sundt hår.
Jeg giver her 7 gode råd til sunde spidser:

1. Lad håret blive klippet med jævne mellemrum

  Det lyder måske lidt underligt, men faktisk er det allerbedste du kan gøre for det lange hår, at blive klippet med jævne mellemrum. Når hårets spidser får lov til at blive, spaltes det i enden og “løber” længere op. Det har den uheldige konsekvens, at håret skal klippes endnu kortere næste gang du besøger frisøren.

  2. Vælg den rigtige shampoo og balsam

   Vi kommer ikke uden om det. Den rigtige shampoo og balsam gør underværker for dit hår. Jeg anbefaler at du får vejledning i hvilken type af produkter, som dit hår har brug for. Har du eksempelvis et fint og strukturskadet hår, er det ikke fugt, men en proteinholding shampoo du skal gå efter.

   3. Brug ikke shampoo ved hver vask

   Hårshampoo slider på håret. Vask i stedet håret sjældnere, men vask det til gengæld ad 2 omgange - første gang renses fedt og snavs ud af håret, og anden gang efterlades pleje.

   4. Brug hårkur

   Hårkur er undervurderet, og ligesom med shampoo er det vigtigt, at du får den helt rigtige med dig hjem. Jeg anbefaler at du bruger en lækker hårkur én gang om ugen, og afslutter med en balsam, der forsegler håret og lukker for skællaget. Hvis du går i sauna, kan du med fordel bruge en hårkur og lade den sidde i imens. Varmen fra saunaen hjælper med at få hårkuren trængt bedre ind i hårstrået. Samme effekt kan opnås med et lunt håndklæde.

    5. Beskyt håret mod de varme apparater

   Da en føntørrer nemt bliver 200 grader celcius, skal der som minimum noget til beskytte de sarte hårstrå mod varmen. Her kan et varmebeskyttende produkt i det våde hår være at foretrække inden håret tørres. Det er heller ikke helt uvæsentligt, hvilket glattejern du bruger. Håret omformes ved en temperatur på 185 grader; hvis det er varmere, så brænder det håret af. Er det under, vil det suge al fugten ud og dermed også beskadige håret. GHD har udviklet stylingjern, der holder en konstant varme på 185 grader, så det skader håret mindst muligt.

    6. Sund kost

   Stres eller indtagelse af stærk medicin kan ofte ses på hårstrukturen efter et par måneder. Vil du give håret et ekstra boost vitaminer, så kan A, B -og E-vitaminer hjælpe.

    7. Brug olie, serum eller leave-in

   Disse produkter giver håret den sidste pleje, håret har brug for. De reparerer ikke de spaltede spidser, men forsegler hårstrået, så det synes og føles blankt og sundt. Brug en der passer til dit hår, hver gang, du har vasket håret.
   17. oktober, 2018 — Luna Poulsen